BRIGHT festival
BRIGHT festival neemt je op feestelijke wijze mee in de wereld van innovatie, circulariteit en duurzaamheid. Volg ons ook op sociale media!

Samen in actie tegen zwerfvuil

Op maandag 12 september ontmoet je de Turtle of Trash, een enorm waste art object in de vorm van een schildpad bedacht door leerlingen van het DaCapo College.

De Turtle of Trash zal tijdens BRIGHT Festival door onder- en bovenbouwleerlingen van verschillende basisscholen uit Sittard-Geleen gevuld worden met zwerfafval die ze in de stad en rondom hun school tegenkomen.

Met als grote klapper op zaterdag de World Cleanup Day: al wandelend en prikkend door de stad waarbij iedereen mee kan doen om zoveel mogelijk afval bij elkaar te prikken om het immense afvaldier te voeden.

Jong geleerd is oud gedaan. Jongeren informeren over zwerfafval is belangrijk voor de bewustwording, betrokkenheid en de motivatie om zwerfafval zelf te willen verminderen.  Dit collectieve kunstobject blijft ongeveer twee weken staan in het centrum van Geleen – op het voorterrein van Sjoenk (Rijksweg Zuid 1b) – om daarmee extra bewustwording te creëren rondom zwerfvuilproblematiek.

Meer weten? Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte!