BRIGHT festival
BRIGHT festival neemt je op feestelijke wijze mee in de wereld van innovatie, circulariteit en duurzaamheid. Volg ons ook op sociale media!
BRIGHT festival |/Tuinman van Sittard-Geleen

Tuinman van Sittard-Geleen

Activiteiten tijdens het Groen Paviljoen

Op het groen paviljoen inspireren we onze inwoners. Vanuit het gedachtengoed van de Tuinman van Sittard – Geleen laat hij jullie zien waar de gemeente Sittard – Geleen al mee bezig is als het gaat om het innoveren en klimaat adaptiever maken van onze ‘gezamenlijke tuin’ de openbare ruimte. De Tuinman van Sittard-Geleen werkt toe naar een samenleving waarin de overheid dicht bij de bewoner staat. Een samenleving waarin de inwoner trots is op Sittard-Geleen en zich betrokken voelt bij de stad. Een stad waarin inwoners een gevoel van eigenaarschap, betrokkenheid en trots voelen bij hun openbare ruimte. Laat je verrassen kom langs bij de stand op het paviljoen en kom meer te weten over bijvoorbeeld een groenadoptie projectje of laat je informeren over de subsidiemogelijkheden die je kunnen helpen het hemelwater af te koppelen.

Programma

Maandag 11 september van 14.00 tot 16.00 uur: Tijdens deze actieve sessie ga je per fiets van het centrum van Geleen naar de mooie groene en blauwe (Geleenbeek) rand van onze gemeente. Beleidsadviseur Marjolein Pauly zal je als gids na een korte fietstocht o.a. vertellen over het project ‘Corio Glana’ de ‘Slimme Regenton’ en het ‘Waterklaar pleintje’ op de streekboederij Daniken.

Dinsdag 12 september van 15.00 tot 15.30 uur: Tijdens deze kennis en informatie sessie kan je terecht bij de afkoppelcoach met al je vragen m.b.t. de mogelijke aanvraag van de afkoppelsubsidie hemelwater. Meer informatie hierover lees je op: waterklaar.nl en Subsidie afkoppelen regenwater – Gemeente Sittard-Geleen

Dinsdag 12 september van 15.30 tot 16.00 uur: Tijdens deze kennis en informatie sessie kan je terecht met al je vragen m.b.t. de mogelijke aanvraag van een groen dak of gevel. Meer informatie hierover lees je op: Subsidies voor aanpassingen aan het klimaat – Gemeente Sittard-Geleen

Woensdag 13 september van 13.00 tot 15.00 uur: Neem deel aan een wandeling naar de Heemkunde Vereniging in Geleen en breng een bezoek aan de ‘Jupiter Heemelrijk’.

Woensdag 13 september van 15.00 tot 15.30 uur: Tijdens deze kennis en informatie sessie kan je terecht bij de afkoppelcoach met al je vragen m.b.t. de mogelijke aanvraag van de afkoppelsubsidie hemelwater. Meer informatie hierover lees je op: waterklaar.nl en Subsidie afkoppelen regenwater – Gemeente Sittard-Geleen

Woensdag 13 september van 15.30 tot 16.00 uur: Je ontvangt meer uitleg over de subsidieregeling groene daken en gevels.

Donderdag 14 september van 14.30 tot 15.30 uur: De plaagdierbestrijder krijgt jaarlijks ruim 1500 meldingen t.b.v. rattenoverlast. In de strijd tegen de rat gebruik hij steeds vaker de slimme rattenval. Ben je benieuwd hoe die slimme val werkt en hoe je zelf preventief kan voorkomen dat ongedierte je komt bezoeken? Kom dan naar deze sessie.

Vrijdag 15 september van 13.00 tot 14.00 uur: Wil je even wegdromen en op reis? In deze inspiratie sessie neemt Marjolein Pauly, je mee in de wondere wereld van een slimme stad. Ze verteld o.a. een stukje historie en oorsprong van de Smart City Visie en legt ook uit waarom Sittard – Geleen hierin koploper. Dat koploper schap komt op diverse manieren tot uiting zoals o.a. via de proeftuin Zeeheldenbuurt tot uiting laat komen. Wil je hier meer over weten. Meld je dan aan.

 

Meld je hier aan

Meer weten? Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte!