BRIGHT festival
BRIGHT festival neemt je op feestelijke wijze mee in de wereld van innovatie, circulariteit en duurzaamheid. Volg ons ook op sociale media!

Kunstsafari door de binnenstad van Geleen

In samenwerking met De Kleine Cultuur Club presenteert Museum De Domijnen tijdens BRIGHT Festival de ‘Kunstsafari’; een kunstroute waarin kunstenaars een podium in de openbare ruimte wordt geboden. De kunstsafari nodigt de bezoekers van het festival uit op een eigenaardige ontdekkingstocht door de binnenstad van Geleen. Middels een viertal ‘peepshows’ worden kunstwerken tentoongesteld van vier kunstenaars:

Het Observatorium van Stefan Cools

Het Observatorium is een kunstwerk dat Stefan Cools in opdracht van Museum De Domijnen heeft gemaakt. Een mobiel, pop-up paviljoen, dat tijdens de tentoonstelling ‘Uit het leven van een vlinder’ (te zien bij De Domijnen t/m 30 oktober 2022) door de regio van Sittard-Geleen reist en onder meer bij BRIGHT Festival neerstrijkt. Wanneer het Observatorium in de openbare ruimte verschijnt, zijn er acties, activiteiten en workshops te beleven. Het kunstwerk daagt het publiek uit om door de ogen van Stefan Cools met verwondering naar de natuur te leren kijken.

Meer weten leidt tot meer genieten, voor kinderen net zo goed als voor volwassenen. Door te observeren, te doen en te ervaren worden we ons bewust van de natuur in de stedelijke context en leren we inzien dat ook de stad als schakel moet fungeren tussen natuurgebieden en het platteland. Voor vlinders en insecten telt elke vierkante meter.

Foto: Sandra van den Beuken

Wanneer?

Kom de kustsafari en het Observatorium bewonderen op zaterdag 17 september in de binnenstad van Geleen. Zien we je dan?