BRIGHT festival
BRIGHT festival neemt je op feestelijke wijze mee in de wereld van innovatie, circulariteit en duurzaamheid. Volg ons ook op sociale media!

Samen afval prikken in de stad

Van 11 t/m 15 september gaan leerlingen van verschillende basisscholen in de stad samen met Vaste Prik aan de slag met het prikken van zwerfvuil rondom de eigen school. De resultaten van deze prikacties zullen door gemeente Sittard-Geleen worden opgehaald en met de zakken zwerfvuil gaan we de Turtle of Trash op Rijksweg Zuid in Geleen weer vullen.
 
Wil je met jouw basisschool meedoen aan de Community Clean-up? Neem contact op met Sanne en meld je klas aan via events@stadslabssittardgeleen.nl.

Afval prikken doe je natuurlijk niet met je handen. Daarom hebben leerlingen van het 
Graaf Huyn College circulaire prikstokken gemaakt. 
Deze unieke prikstokken bestaan uit verkeerd besteld hout en bouten en moeren die uit eerder gemaakte werkstukken komen.

De Turtle of Trash is een waste arte object – een stalen kunstobject in de vorm van een schildpad – gemaakt door leerlingen van DaCapo College. Dit collectieve kunstobject staat in het centrum van Geleen om zo extra bewustwording te creëren rondom zwerfvuilproblematiek.

Meer weten? Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte!