BRIGHT festival
BRIGHT festival neemt je op feestelijke wijze mee in de wereld van innovatie, circulariteit en duurzaamheid. Volg ons ook op sociale media!

Film kijken in de Geleense binnenstad

Wandel op donderdag 15 september naar de Markt in Geleen en kom genieten van een film in de buitenlucht: ‘The Biggest Little Farm’!

‘Leuk zo’n circulair festival’ hoor je jongeren tussen de 12 en 18 jaar denken, ‘maar hoe saai is dat voor mij en mijn vrienden?’ Daarom gingen 150 leerlingen van het Graaf Huyn College aan de slag met de vraag: ‘Hoe ziet JOUW circulair of duurzaam festival eruit?’ In samenwerking met Filmhuis De Domijnen, De Cinemaatjes en leerlingen van Graaf Huyn College mogen we jullie trakteren op een bijzondere film.

The Biggest Little Farm

The Biggest little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

“The Biggest Little Farm” volgt twee dromers en hun geliefde hond wanneer ze een keuze maken die hen hun kleine appartement in L.A. doet verlaten. Ze trekken naar het platteland om één van de meest markante boerderijen in zijn soort te bouwen in volledige co-existentie met de natuur. De film volgt ze in de eerste tien jaar waarin ze proberen de utopie te creëren die ze nastreven. Ze planten 10.000 bomen, telen honderden gewassen en houden allerlei soorten dieren – waaronder een onvergetelijk varken genaamd Emma en haar beste vriend, de haan Mr Greasy.

In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen.

Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde.

De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

  • Duur: 92 min
  • Engels gesproken / NL ondertiteld

Wanneer?

Dekentje mee, hapje en drankje erbij en kom naar de buitencinema op donderdag 15 september vanaf 21.00 uur op de Markt in Geleen. Zien we je dan?