BRIGHT festival
BRIGHT festival neemt je op feestelijke wijze mee in de wereld van innovatie, circulariteit en duurzaamheid. Volg ons ook op sociale media!

Stap binnen in de wereld van Bennie

Wist je dat er jaarlijks elf vierkante kilometer aan festivalbanners worden geproduceerd? En na afloop worden de meeste banners weggegooid omdat er natuurlijk een datum op staat. Zonde! En dat is precies waar Bennie om de hoek komt kijken. Bennie maakt namelijk tassen, rugzakken en heuptasjes van oude festivalbanners.

Een prachtig voorbeeld van circulariteit! In plaats van dingen weggooien, kun je spullen ook gebruiken als grondstof voor nieuwe producten.

Zo helpt Bennie bij het verminderen van het afvalprobleem dat festivals kunnen veroorzaken. Ze halen single-use banners op bij verschillende festivals en toveren ze om tot duurzame tassen, waardoor ze een tweede leven krijgen. Op deze manier creëert Bennie bewustwording over de impact van afval op onze omgeving en laten ze zien dat we samen een positieve verandering kunnen bewerkstelligen.

Knutsel je eigen tas van oude festivalbanners

Of je nu al bewust bezig bent met duurzaamheid of hier nog weinig ervaring mee hebt – Bennie is er voor jou! Tijdens BRIGHT Festival kun je samen met Bennie een workshop volgen voor het knutselen van tassen gemaakt van herbruikbare materialen. Kom naar BRIGHT en experimenteer zelf met het maken van nieuwe producten van afval. Een tof portemonneetje, een hippe tas of iets heel anders. Jouw creativiteit is the limit!

Doe mee aan de workshops van Bennie op de volgende datums en tijdstippen:

Zien we je daar?


Datum: vrijdag 15 september
Tijd: 12:30 tot 18:00
Locatie: Markt, Geleen

Meer weten? Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte!